top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDanny Hut

De 7 manieren om je fitness doelstellingen te behalen!


Je weet misschien wat je moet doen om resultaat te behalen.

Als je af wilt vallen moet je minder calorieën binnen krijgen dan je lichaam nodig heeft.

Als je gespierder wilt worden moet je naar de sportschool en focussen op progressieve overload (elke keer meer herhalingen of gewicht verplaatsen).


Kijk in theorie is het allemaal heel simpel. Maar om van A naar B te komen zijn er heel veel obstakels onderweg. Voor die obstakels wil ik behoeden. Door alleen al te weten wat je onderweg kunt verwachten is de kans groter dat je makkelijker voorbij die obstakels komt...


Hieronder geef ik je 7 tips om zo goed mogelijk van A naar B te gaan!Tip # 1 - Doe het werk (en ga zo door).


Sorry maar dit is de belangrijkste. Vaak focust men te vaak op de kleine details dat leidt tot perfectie waardoor ze geen resultaat behalen. Ik heb het al zo vaak gezien: sommige mensen die aan het afvallen zijn maken zich tot op de minuut zorgen over welke supplementen ze moeten nemen of over wanneer ze precies moeten eten. Als er eenmaal iets 'mis' gaat (zoals een gemiste training of een ongezonde maaltijd), denken ze gelijk dat ze het verpest hebben.


Deze 'alles of niets'-mentaliteit werkt niet omdat ze te onrealistisch zijn. In plaats van geobsedeerd te zijn door perfectie, focus je op het consequent nemen van stappen om je doel te bereiken. Onthoud dat het beter is om je plan niet perfect uit te voeren, dan het risico te lopen het helemaal niet te doen. Dus probeer bij twijfel ten minste 80-90% van de tijd "het goed te doen", en je zult resultaat behalen.


Consistentie boven perfectie!


Tip # 2 – Focus op waar je invloed op hebt.


Dit is de reden waarom ik mensen meestal adviseer om tijdens de vakantie geen dieet te volgen. Er zijn te veel dingen gaande waar je geen invloed op hebt. Het kan moeilijk worden om op het goede spoor te blijven, vooral als je geen controle hebt over het eten/ drinken dat op bepaalde gelegenheden wordt aangeboden. Hoewel je geen controle hebt over wat er wordt geserveerd, kun je wel bepalen wat je eet (of tot welke producten je toegang hebt). Je kunt dit doen door rond die vakantiegelegenheden te plannen.


Daarnaast wil je niet te veel de focus leggen op de weegschaal. Het is een mooie tool om je vooruitgang bij te houden, maar wanneer je alleen daar op focust ga je het niet redden. De weegschaal zal dagelijks fluctueren. Ook al heb je gisteren gesport, gezond gegeten en veel water gedronken. Dit betekent niet dat je vandaag direct beloond wordt met een lager gewicht op de weegschaal. Dit kan heel erg frustrerend zijn en de meeste mensen gooien dan de handdoek in de ring. Jij hebt controle over wat je en hoeveel calorieën je precies eet, hoeveel je sport, hoeveel stappen je dagelijks zet en hoeveel eiwitten, groente en fruit je eet op een dag. Zolang je consistent dagelijkse focust op deze dingen, zal het resultaat vanzelf komen!Tip # 3 - Stel haalbare doelen in.


Er is niets mis met het stellen van grote doelen, maar als die doelen belachelijk onrealistisch zijn (zoals 30 kilo afvallen in 30 dagen), kan ik je garanderen dat je keihard faalt.


Als je wilt slagen, stel dan realistische en redelijke doelen. Begin je fitnessreis met kleinere winbare doelen en gebruik die kleine overwinningen als een positief momentum om naar de grotere te komen. Door klein te beginnen en vervolgens vaart te krijgen, geef je jezelf meer zelfvertrouwen en hoop je dat je je doelen KUNT bereiken.


Wat zijn haalbare doelen voor afvallen? 0,5 tot 1% van je lichaamsgewicht per week. Dus weeg je op dit moment 80 kg, dan is 400 tot 800 gram realistisch. Nu neigt je brein gelijk naar die 800 gram. Maar wat als je nou voor die 400 gram per week gaat. Binnen een jaar ben je dan meer dan 20 kg afgevallen! De kans dat je daarna op gewicht blijft is aanzienlijk groter.
Tip # 4 - Weet waarom!


Weten waarom je wilt afvallen of traint is belangrijk. Zorg er dus voor dat je het om de juiste redenen doet.


Diëten/ trainen zodat je weer zelfvertrouwen krijgt in jezelf, een positief voorbeeld voor je kinderen te zijn of je voor te bereiden op een wedstrijd zijn bijvoorbeeld allemaal goede en gezonde redenen. Maar als je het doet omdat je partner je heeft verteld dat je een van je favoriete sociale media influencers moet zijn of eruit moet zien, ga je het niet redden.


Een opdracht die ik je kan meegeven heet the 5 why’s.

Het is heel simpel. Je stelt jezelf de vraag waarom je graag wilt afvallen. Het antwoord op die vraag stel je vervolgens nog een keer: waarom wil ik dat? Dit herhaal je in totaal 5 keer. Je moet het zien als een ui met verschillende lagen. Door jezelf elke keer opnieuw de waarom vraag te stellen pel je elke keer een laag van de ui eraf om zo tot de kern te komen.
Tip # 5 - Discipline > Motivatie.


We willen allemaal motivatie. Helaas werken de dingen niet zo. Ergens onderweg voelt iedereen zich ongemotiveerd.


In plaats van gedemotiveerd te raken, is het cruciaal om te beseffen en te accepteren dat motivatiedips onvermijdelijk zijn. Als je motivatie na een paar weken wegglijdt, is de kans groot om ermee te stoppen. In plaats van dat te doen, kun je die inspiratie / motivatie gebruiken om een ​​goed plan op te stellen en vervolgens je discipline gebruiken om naar de finish te blijven gaan. Je zult niet altijd naar de sportschool willen gaan of een maaltijd willen bereiden, maar je discipline zal je helpen totdat die nieuwe gezonde gewoonten meer automatisch worden.
Tip # 6 - Accepteer dat je op je bek gaat


Het is menselijk om fouten te maken. Tenzij je een robot bent, zal je je dieet of training een paar keer 'verpesten'. In plaats van dat één fout je reden is om op te geven, kun je jezelf eraan herinneren dat het oké is om fouten te maken, zolang je maar weer op het goede spoor komt. (get back on track) Als je dat kunt, zal je succesvol zijn. Je kunt met een consistentie van 80-90% geweldige resultaten behalen. Je bent een mens, omarm het en leer van je fouten en get back on track!Tip # 7 - Maak een plan voor daarna.


Het bereiken van je afval doelstellingen is het makkelijke gedeelte. Het is veel moeilijker om je resultaten te behouden. Daarom besteed ik zoveel tijd en moeite aan het onderwijzen van mijn coaching klanten over het belang van onderhoud nadat ze hun doelstelling hebben gehaald.


Denk aan dieet onderhoudt als je "oplaad" -fase. Toen je aan je doelstellingen voor vetverlies werkte, liet je je batterijen leeglopen terwijl je calorieën minderde, maar de onderhoudsfase daarna is je kans om bij te tanken en jezelf in te richten voor succes op de LANGE TERMIJN. Dat is waar we echt naar op zoek zijn. We willen duurzame resultaten op de lange termijn. We zijn niet geïnteresseerd quickfixes, truucjes en snelle oplossingen.En als laatste...
Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad en dat je de informatie in dit artikel kunt gebruiken bij het behalen van jouw droomlichaam.
Wanneer jij klaar bent voor duurzame veranderingen en het maar niet lukt om dit in je


eentje voor elkaar te krijgen, boek dan een vrijblijvend strategie gesprek in met mij.
In dit gesprek gaan we kijken waar je op dit moment bent, wat op dit moment je grootste obstakels zijn en waar je graag naar toe wilt.
Let op: dit is geen verkoopgesprek. Je verlaat het gesprek met een duidelijk actieplan. Als je nou wel of niet besluit om samen te werken met mij. Ik wil graag kijken wat er voor jou nodig is om uiteindelijk dat lichaam en energie te krijgen waarnaar je verlangt.

Coach Danny

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Waarom val je niet af?

Toen ik jaren mijn eerste afval poging deed raakte ik al heel snel geïrriteerd. Ik deed zo mijn best! Ik sportte bijna elke dag, ik at gezond en toch ging de weegschaal niet naar beneden. Ik vroeg mez

Comments


bottom of page